homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Gebruik jij al de KYP-koppeling?

Gebruik jij al de KYP-koppeling?

23 maart 2021

HomeDNA en KYP hebben al enige tijd een koppeling met elkaar! Twee systemen die elkaar versterken, waardoor de kwaliteit van je project makkelijk gewaarborgd kan worden.

KYP
Net als homeDNA is KYP een online systeem. KYP is een veelgebruikt planningssysteem in de bouw en biedt een planningspakket voor bouwbedrijven, gericht op de communicatie tussen alle betrokken partijen in een project. De partijen hebben altijd en overal informatie over de stand van de planning online beschikbaar: wie, wat, wanneer en op welke locatie. In de planning kan er gestructureerd per project of per persoon worden weergegeven wat de taken zijn voor één dag of voor een aankomende periode.

homeDNA en KYP
Bouwbedrijven die hun bouwplanning organiseren met KYP en de kwaliteits- en veiligheidscontroles met homeDNA, hebben een groot voordeel bij de koppeling. De koppeling zorgt er namelijk voor dat de ingeplande keuringsmomenten uit de projectplanning, direct gecommuniceerd worden met het uitvoerende team dat de keuringen doet met homeDNA. In homeDNA worden keuringslijsten voor onder andere kwaliteit en veiligheid beschikbaar gesteld als checklijst.

Hoe werkt het?
Checklijsten maak je éénmalig voor al je projecten in homeDNA aan en zijn per project aan te passen.  De checklijsten vertaal je naar een handige, digitale versie. Checklijsten vul je in via de Bouwkwaliteit App op een tablet, of op een mobiele telefoon, via de mobiele Checklijsten App. De aparte checklijsten App is te gebruiken voor alle gebruikers die ook kunnen inloggen in de Bouwkwaliteit App. Dus voor de uitvoerder, maar ook externe partijen zoals de leveranciers of kwaliteitsborgers.

De checklijsten die in homeDNA zijn opgesteld moeten op een specifiek moment uitgevoerd worden. Deze momenten worden in KYP ingepland en vervolgens op de juiste dag doorgestuurd naar homeDNA. Met behulp van de koppeling tussen homeDNA en KYP wordt een checklijst die is aangemaakt in homeDNA, naar KYP gestuurd. Hierdoor kan de volledige projectplanning in KYP opgepakt worden. Per checklijst wordt er een aparte ‘taak’ aangemaakt, waarbij de momenten dat een checklijst ingevuld moet worden, als een ‘Post-it’ in de planning geplaatst wordt. Deze planning wordt vervolgens teruggestuurd naar homeDNA, waarbij de checklijst, met de juiste uitvoerdatum, als concept wordt klaargezet in de Bouwkwaliteit App of Checklijsten App. Nadat de checklijst in homeDNA ingevuld en afgerond is, zal de taak in KYP automatisch voltooid worden. Dit voorkomt dat je in twee systemen informatie aan het bijhouden bent en de data real-time bijgewerkt wordt en actueel blijft.

Voordelen
De koppeling tussen homeDNA en KYP levert meerdere voordelen op. Zo zorgt het ervoor dat de checklijsten te integreren zijn in de bouwplanning, zodat je als uitvoerder of kwaliteitsborger deze kwaliteits- en veiligheidschecks direct in je planning terugziet. Daarbij is er één heldere plek voor het bewaken van de planning en alle betrokken partijen hebben altijd en overal informatie over de stand van de planning online beschikbaar. Ook levert het minder miscommunicatie op tussen taken en planningen die verschuiven en voorkomt het dubbele invoer.

Ben je gebruiker van homeDNA of KYP en heb je vragen over het instellen en gebruiken van de koppeling? Vraag het ons support-team. Nog geen gebruiker, maar wel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op via 010 – 450 63 56 of mail ons naar info@homedna.nl

Ook KYP heeft de koppeling uitgelicht op haar website! Lees het hier: homeDNA koppelt met KYP

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.