homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Digitaal opleveren- tweede handtekening

Digitaal opleveren: tweede handtekening

07 december 2021

Zoals in een eerder artikel al duidelijk werd, blijft het moment van oplevering een erg belangrijk moment. Vooral nu dat de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) in 2022 in werking zal treden. Naast de eerste oplevering kan er met de Bouwkwaliteit App ook een tweede handtekening worden opgehaald.

Is alles juist ingevuld tijdens de oplevering en het opleverformulier is ondertekend en afgerond, dan is het proces-verbaal van oplevering direct beschikbaar voor alle bevoegde en betrokkenen. Ook is het beschikbaar in het woningdossier (ook wel bekend als het consumentendossier) van de koper/huurder.

Tweede handtekening
Mochten de herstelwerkzaamheden van de eventuele meldingen vanuit de eerste oplevering zijn opgelost, dan kan de tweede handtekening worden geplaatst op het opleverformulier. Hier gaat de koper definitief akkoord met de opgeloste meldingen. Tijdens het plaatsen van de tweede handtekening kun je ook altijd nog het proces-verbaal van oplevering raadplegen.

Handtekening digitaal opvragen
Er zijn verschillende mogelijkheden binnen homeDNA om de tweede handtekening op te halen. Naast dat de tweede handtekening fysiek via de Bouwkwaliteit App gezet kan worden, kan het ook digitaal worden opgevraagd. Het ondertekenen doet de koper in zijn online woningdossier. Dit betekent dus dat de uitvoerder die eerst altijd persoonlijk langs de kopers/huurders ging, dit nu digitaal kan! Kopers en huurders zetten gerust hun tweede handtekening vanaf de bank. Ook dit document wordt via synchronisatie direct opgeslagen in de webapplicatie.

Laat digitalisering voor jou werken!
Het komt wel eens voor dat het opvragen van een digitale tweede handtekening vergeten wordt. Zoals hiervoor al is uitgelegd kan dit heel makkelijk via het woningdossier, maar je kunt het ook nog eens automatiseren! Zodra je via de projectinstellingen de tweede handtekening hebt geactiveerd, wordt het automatisch verstuurd als bij een bouwnummer alle gemaakte opleverpunten akkoord zijn gemeld. Er gaat automatisch een e-mail uit richting de koper waar hij/zij gevraagd wordt om zijn/haar digitale handtekening te plaatsen. Zo makkelijk kan het dus!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! info@homedna.nl of 010 – 450 63 56.

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.