homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates De dames van homeDNA verruilen hun eigen keukentafel voor die van opa en oma

De dames van homeDNA verruilen hun eigen keukentafel voor die van opa en oma

16 december 2021

Een simpele actie, wat ons deed bewegen. Onlangs kwam er via LinkedIn een post voorbij dat een jonge vrouw vanwege de huidige coronamaatregelen volledig thuiswerkt. Dit voelde voor haar best alleen, totdat ze zich bedacht dat haar opa ook al jaren elke dag in zijn eentje zit. Naar aanleiding van deze post hebben de meiden van homeDNA hun eigen keukentafel verruild voor die van hun opa en oma.

Naomi aanschouwt het afwasritueel van opa (88) en oma (85)
Naomi besloot afgelopen week om het spits af te bijten. ‘’Opa en oma reageerden eerst verbaast, want bezoek in de ochtend? Dat komt niet zo vaak voor! Nadat het een beetje geland was, waren ze door het dolle heen. Volgens opa moest er gestofzuigd worden en een lekker gebakje klaarstaan.’’ En ja hoor, het gebakje stond klaar toen Naomi aankwam. Na het gebakje genoten opa en oma op de bank van de serie ‘Midsomer murders’ en Naomi zorgde ervoor dat alle communicatie-uitingen voor de update van december klaarstonden.

Iets verrassends was het afwasritueel. Dit doen zij namelijk samen. Oma doet de afwas en opa zit ernaast op een stoel en droogt af. ‘’Een kleine gebeurtenis wat erg aandoenlijk is’’ zegt Naomi. Opa en oma zijn al 64 jaar samen en Naomi hoopt dat ze nog lang van ze mag genieten!

Vivian komt niets tekort bij haar oma (80)
Ook Vivian en haar oma hebben een hele fijne dag gehad. Na een heerlijke lunch, een broodje kroket, hebben ze samen het ritme snel te pakken. Oma doet haar ding en rommelde wat aan in het huis en Vivian heeft ervoor gezorgd dat de gebruikers van homeDNA optimaal aan het werk konden gaan. Oma heeft ervoor gezorgd dat Vivian niks terkort is gekomen.  ‘’Ik werd goed verzorgd. Een bakje thee, wat koekjes en af en toe een praatje. Wat is het toch fijn om met zo een kleine aanpassing oma zo gelukkig te zien.’’

Aan het einde van de dag is Vivian de deur uitgestapt met een zak koekjes en beloofde zij haar dat ze dit snel weer overdoen.

De oma (92) van Ellenoor verheugd
De oma van Ellenoor was ook verheugd op het bezoek. Want hoe vaak maak je nou mee dat je kleindochter bij jou komt werken en wat houdt dat eigenlijk in? Ellenoor heeft uitgelegd dat ze haar werk ook vanuit huis kan doen, dus ook bij oma. Tussen de telefoontjes en de Teamsvergaderingen door hebben ze gezellig gekletst en samen geluncht. ‘’Mijn oma heeft de hele dag iemand over de vloer gehad, zonder dat we elkaar in de weg zaten’’ verteld Ellenoor. Daarbij weet zij nu precies wat ze bij homeDNA doet en kan ze dit vol trots met anderen delen.

Gek dat wij daar met zijn allen nooit eerder over na hebben gedacht. De thuiswerkdagen bij opa en de oma’s bevielen de meiden namelijk zo goed, dat ze het er unaniem over eens waren: dit is voor herhaling vatbaar! Uiteraard hebben de meiden een zelftest gedaan voordat zij bij hun opa en oma’s aan tafel schoven.

Eenzaamheid oplossen door middel van klein beginnen!
Volgens Het Ouderenfonds voelen veel ouderen zich eenzaam. Ken jij iemand die wel een gezelschapsmaatje kan gebruiken? Kom dan in actie. Het is een kleine moeite om jouw eigen eettafel te verruilen voor die van een ander!

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.