homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
wet kwaliteitsborging

Webinar Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, bedoeld om de kwaliteit van bouwwerken te waarborgen, verschuift de verantwoordelijkheid voor de toetsing van bouwkwaliteit van gemeenten naar private kwaliteitsborgers, die onafhankelijk de naleving van bouwvoorschriften controleren tijdens de bouw en bij oplevering, met als doel het verminderen van bouwfouten en het verbeteren van de bouwkwaliteit.

Actie ondernemen met betrekking tot de Wet Kwaliteitsborging

De Wet Kwaliteitsborging (Wkb) is een essentiƫle wet binnen de bouwsector die tot doel heeft de kwaliteit van bouwwerken te verbeteren. Een centraal punt van de Wkb is de overdracht van de verantwoordelijkheid voor kwaliteitscontrole van de overheid naar de betrokken partijen in de bouwsector zelf. Dit impliceert dat bouwbedrijven een grotere verantwoordelijkheid dragen voor het waarborgen van de kwaliteit van hun projecten.

Wat bespreken we tijdens het webinar?

Het webinar, gepland op dinsdag 05-03-2024, is reeds gehouden en richtte zich op het begrijpen van de implicaties van de Wet Kwaliteitsborging voor jouw werkprocessen. Robin Kroon, onze expert, heeft de wetgeving uitgelegd en praktische adviezen gegeven over hoe deze toe te passen in jouw dagelijkse taken. Daarnaast heeft Arjan Kleijer zijn ervaring als Kwaliteitsborger gedeeld, inclusief praktijkvoorbeelden, wat een unieke kans bood om te leren van iemand die nauw betrokken is bij de implementatie van de wetgeving.

Waarom jij actie moet ondernemen voor de Wet Kwaliteitsborging

HomeDNA spoort ook ‘kleinere’ ondernemers aan om zelf actie te ondernemen en de leiding te nemen bij de implementatie van de Wkb. Het is van cruciaal belang om proactief te zijn en zelf de controle te nemen over het proces van kwaliteitsborging, in plaats van af te wachten op externe richtlijnen. Door zelf het initiatief te nemen, kunnen bouwondernemers flexibeler reageren op veranderingen en actief mogelijke uitdagingen in het proces aanpakken.

De Wkb-tool van HomeDNA

HomeDNA benadrukt het belang van het gebruik van tools zoals de Wkb-tool om het kwaliteitsborgingsproces efficiƫnt en effectief te organiseren. Deze tool biedt bouwondernemers een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier om het kwaliteitsborgingsproces te beheren, wat kan bijdragen aan het voorkomen van problemen zoals vergunningafwijzingen en vertragingen bij projectopleveringen.

Webinar Wet Kwaliteitsborging terugkijken?

Dat kan! Geheel gratis kunt u het webinar over kwaliteitsborging met expert Arjan Kleijer terugkijken. Doe jezelf hier een plezier mee en vraag het gratis webinar aan door onderstaand formulier in te vullen.


Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.