homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Update juli 2022

Update juli 2022

12 juli 2022

Vandaag is het systeem van homeDNA weer geüpdatet met verschillende functionaliteiten, en zo ook de Bouwkwaliteit App! Deze lichten wij graag als eerste toe:

Update Bouwkwaliteit App

Portrait stand
Eén van die mooie nieuwe functionaliteiten is dat de Bouwkwaliteit App vanaf nu ook in Portrait stand werkt. Deze functie scheelt voor onze gebruikers een stuk meer tijd tijdens het maken van een checklijst. Ze hoeven namelijk minder te scrollen. Naast de portrait stand zijn er nog meer mooie functionaliteiten toegevoegd, zoals de oplever instellingen.

Oplever instellingen
De app werkt nog slimmer! Kopers krijgen nog wel eens de opmerking van een uitvoerder: ‘Als het goed is, is het document, bijvoorbeeld een gebruikshandleiding, al toegevoegd aan uw woningdossier.’ Om deze onzekerheid weg te nemen kunnen documenten vanaf nu aan een oplevering gekoppeld worden. Je koppelt het document dan specifiek aan een opleveronderwerp. Heb je een document gekoppeld aan de oplevering, dan wordt het specifieke onderwerp van de oplevering automatisch afgevinkt in de Bouwkwaliteit App. Op deze manier kunnen uitvoerders tijdens een oplevering makkelijk controleren of de documenten daadwerkelijk zijn toegevoegd.

Plattegrond aan checklijst koppelen
Voorheen was je in de Bouwkwaliteit App verplicht om een plattegrond te koppelen aan een checklijst. Dat is vanaf nu niet meer! Het is wel nog steeds mogelijk om een checklijst te koppelen aan een blok of een bouwnummer en je kunt er optioneel voor kiezen om een plattegrond te koppelen. Dit uiteraard als deze beschikbaar is.

Bijlage meterkastlijst wordt ook bij een melding getoond
Zoals bekend kun je tijdens de oplevering alle bijlagen van de meterkastlijst openen, onder het knopje ‘Meterkastlijst’. Bij een melding zag je alleen de meterkastlijst, maar vanaf nu kun je ook tegelijk de bijlagen bekijken.

E-mail historie tweede handtekening
Met een vorige update is het mogelijk gemaakt dat je een eigen e-mail kunt selecteren die uitgaat bij het versturen van de tweede handtekening. Vanaf nu wordt hier ook een historie van bijgehouden via de verzonden e-mails.

Modules homeDNA

Notificatie woningdossier
Voor alle modules geldt dat je vanaf vandaag een notificatie in het woningdossier van de kopers en bewoners kunt plaatsen. Onder Beheer > Standaard woningdossier is er een nieuw subhoofdstuk genaamd ‘Notificatie’. Wanneer je onder beheer de notificatie instelt, betekent dit dat het voor alle projecten wordt toegepast. Dit is superhandig als je bijvoorbeeld de bouwvak wilt aangeven, of als je een mededeling hebt wat geldt voor alle projecten. Ook is het mogelijk om de notificatie in te stellen voor één project.

Standaard nieuwsbericht
Wat erg prettig is voor onze gebruikers is dat je vanaf nu standaard nieuwsberichten op beheer kunt aanmaken. Vanaf daar kun je ook gelijk het bericht kopiëren naar een project. Mocht er dus een zomergroet gemaakt worden als nieuwsbericht, dan kan dit makkelijk en snel gekoppeld worden aan meerdere projecten.

Module Kopersbegeleiding en Renovatie & Groot onderhoud

Notitie bij de Afsprakentool
Het komt wel eens voor dat een klant nog niet heeft gereageerd om een afspraak in te plannen. In zulke gevallen worden de kopers/bewoners na gebeld. Om hierover een interne notitie te plaatsen is de ‘Afspraak notitie’ regel toegevoegd. De notitie van de afspraak is niet zichtbaar voor de klant.

Module Service & Onderhoud

Voor de module Service & Onderhoud is voornamelijk de rapportage Service management aangepakt. Veel gebruikers zien namelijk ook graag of de bankgaranties zijn vrijgevallen en wat hiervan de statussen zijn. Vandaar een aantal mooie optimalisaties aan de rapportage:

  • Nieuwe filter en kolom-optie ‘Vrijgevallen bankgarantie’
  • Nieuwe kolom-optie ‘Reden’. Je kunt hier de reden zien wat er per bouwnummers is aangegeven. Mocht de tekst te lang zijn, dan kun je de hele tekst alsnog zien door middel van een ‘mouse-over’.
  • Nieuwe kolom-optie ‘Tweede handtekening’. Hier wordt de datum getoond wanneer de handtekening is opgehaald.
  • De filter ‘projectnummer’ is aangepast naar ‘Project’. Hier kun je op projectnummer met daarbij de bijbehorende projectnaam filteren.
  • Filter ‘Datum vanaf’ en ‘Datum tot en met’.

Ook is de kolom-optie bedrijf toegevoegd, zodat onze gebruikers kunnen zien wat de doorlooptijd van een verzoek is en tegelijkertijd het bedrijf zien wat eraan gekoppeld is.

De eerstevolgende update staat gepland op dinsdag 9 augustus. We houden je dan graag weer op de hoogte! Benieuwd naar de update van juni? Lees hier de update van juni. 

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.