homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates De projecten in homeDNA uit eigen stad

De projecten in homeDNA uit eigen stad

30 januari 2018

HomeDNA is geboren en getogen in Rotterdam. Wij waren benieuwd naar de projecten in onze eigen stad waar homeDNA momenteel bij wordt ingezet en gingen op onderzoek uit. Dit resulteerde in een indrukwekkende lijst met projecten van diverse ontwikkelaars en aannemers: Rotterdam is, zoals altijd, volop in beweging. Daarbij gaat het zowel om nieuwbouw als om renovaties en transformaties. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

ERA Contour

ERA Contour timmert onder het motto “blije bewoners en sterke steden” behoorlijk aan de weg op diverse locaties in Rotterdam. Een echte blikvanger is het project Little C ter hoogte van de Coolhaven. Little C gaat plek bieden aan lofts en workspaces. De bijzondere opzet met een naadloze overgang tussen binnen- en buitenleven garandeert stedelijk wonen in een groene oase. Waarschijnlijk gaat de volgende fase vanaf februari 2018 in verkoop.

Een ander bijzondere ontwikkeling van ERA Contour is Eén Blok Stad: casco renovatie van bestaande woningen waarbij kopers veel vrijheid hebben om hun nieuwe huis geheel naar wens af te werken. Dit initiatief wordt op diverse plaatsen in de grote steden ingezet, zo ook in Rotterdam Noord.

“Op Zuid”, zoals we hier zeggen, worden, nabij het Zuiderpark, in het project Sprankelveld ruime eengezinswoningen met tuin gerealiseerd. Ook in het project Nieuw Crooswijk, aan de noordoostrand van Rotterdam, is er ruimte voor grondgebonden woningen met een grote variatie op het gebied van architectuur.

VORM transformeert in Rotterdam

VORM ontwikkelt op verschillende plaatsen in Rotterdam opvallende projecten op bestaande locaties. Eén van de projecten, De Raedt, bevindt zich letterlijk bij ons om de hoek, bij de kruising van de Heemraadssingel met de Mathenesserlaan. Het voormalige Albeda College zal worden getransformeerd tot circa 51 appartementen. Meer informatie vind je in het online magazine. Ook een ander beeldbepalend schoolgebouw wordt getransformeerd door VORM. Het monumentale pand aan de Breitnerstraat 92 – 94 in het Oude Westen van Rotterdam biedt, onder de naam De Rotterdamsche School, straks plaats aan 39 luxe appartementen en een aantal kapelwoningen.

Synchroon in Park 16hoven

Synchroon ontwikkelde eerder al De Fluwelen Weide in de nieuwe Rotterdamse wijk Park 16hoven, één van de eerste projecten van Synchroon waarbij homeDNA werd ingezet. Momenteel wordt in deze wijk ook project Noorderkroon gerealiseerd: 22 luxe herenhuizen en vrijstaande woningen met opnieuw een onderscheidende architectuur met ruimte voor variatie. Op woensdag 17 januari jl. werd de start van de bouw feestelijk gevierd.

Heembouw verduurzaamt

Aan de Mathenesserweg is Heembouw bezig met de verduurzaming van maar liefst 120 woningen. De woningen hebben nu gemiddeld energielabel D/E, maar zullen na de renovatie gemiddeld energielabel A hebben. De eerste 54 woningen werden voor de feestdagen opgeleverd.

De Groene Kaap van Stebru

Eerder besteedden wij al aandacht aan Stebru’s De Groene Kaap op Katendrecht, een combinatie van ééngezinswoningen en appartementen in een groene, intieme sfeer. In dit handige overzicht zie je direct welke woningen momenteel nog beschikbaar zijn in de Groene Kaap.

Wij wensen onze gebruikers een prettige en voorspoedige verkoop, realisatie en oplevering van hun projecten, en huidige en toekomstige bewoners heel veel woonplezier toe in deze bruisende stad!

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.