homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates WKB- maak het jezelf makkelijk met checklijsten

Wkb: maak het jezelf makkelijk met checklijsten

11 maart 2021

Zoals bekend is moeten alle bouwbedrijven onder meer informatie bijhouden over het voldoen aan kwaliteitseisen. Dat delen ze vervolgens met een kwaliteitsborger. Dit proces is eenvoudig te organiseren met de module Bouwkwaliteit van homeDNA. Checklijsten spelen een essentiële rol om kwaliteit en veiligheid gestructureerd te bewaken.

Zo werkt het
De Bouwkwaliteit App is onderdeel van de Bouwkwaliteit module en heeft checklijst- en meldingsfuncties. Daarmee faciliteer je zowel de checklijsten van jouw eigen organisatie, als standaard checklijsten van waarborgorganisaties. Met de checklijsten houd je het bouwproces tegen het licht en controleer je gestructureerd en verantwoord de kwaliteit en veiligheid op de bouwplaats.

Een checklijst doorloop je in volgorde en type vragen die van tevoren bepaald is. Per controle vraag kan er door middel van foto’s en/of een extra aantekening een onderbouwing worden toegevoegd. Je kunt een checklijst ook aan een bouwnummer of blok koppelen. Op de plattegrond geef je dan precies aan waar de controle uitgevoerd wordt en waar het defect zich bevindt.

De Bouwkwaliteit App gebruik je op je tablet of iPad. Heb je deze niet bij de hand, dan is er de Checklijsten App. Deze mobiele app zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke, overzichtelijke en snelle manier checklijsten invult en afrondt. De module en apps worden voortdurend actueel gehouden aan de hand van gebruikersfeedback en het voldoen aan nieuwe regelgeving.

Voordelen
Je kunt met meerdere partijen in homeDNA werken. Denk aan je onderaannemers en leveranciers. Doordat je samenwerkt in één systeem, heb jij als opdrachtgever de voortgang en kwaliteitscontroles helder in beeld. Je houdt dus altijd zicht op de huidige stand van zaken. Daarbij kun je ook op verschillende niveaus rapporteren en evalueren. Alle data wordt helder weergegeven en geeft je zo de inzichten om te sturen op verbetering van processen en het opgeleverde eindproduct.

Ook bouw je met de module Bouwkwaliteit en apps van homeDNA stapsgewijs aan het opstellen van een as-built dossier op project- en woningniveau. Dit dossier kan op een transparante en prettige manier worden overgedragen aan de opdrachtgever. Voor de koper van de woning worden alle relevante documenten en informatie digitaal verzameld. Dit komt terecht in het online woningdossier, dat via een inlog aan een koper aangeboden wordt. Hier is een compleet consumentendossier te vinden met wat gekocht, afgesproken en gebouwd is. Zo weet de koper precies of de aannemer heeft opgeleverd wat was afgesproken.

Benieuwd naar de werking? Wij vertellen je er graag meer over!

Onderwerpen Wet Kwaliteitsborging
Naast checklijsten zijn er nog meer onderwerpen van belang bij de Wet Kwaliteitsborging. De komende reeks van artikelen over de Wet Kwaliteitsborging zul je meer te weten komen over kwaliteitsmeldingen, een voorschouw en oplevering en het as-built dossier en consumentendossier. We houden je op de hoogte!

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.