homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Wet Kwaliteitsborging- Dit moet je weten over bouwkwaliteit-software

Wet Kwaliteitsborging: Dit moet je weten over bouwkwaliteit-software

04 februari 2021

Per 1 januari 2022 krijgen alle bouwbedrijven te maken met de Wet Kwaliteitsborging (WKB). In dit kader moeten ze onder meer informatie bijhouden over het voldoen aan kwaliteitseisen en dat delen met een kwaliteitsborger. Dat is eenvoudig te organiseren en vast te leggen door de juiste software te gebruiken. Bouwend Nederland heeft onlangs een objectieve rapportage uitgebracht over softwareleveranciers die dit aanbieden. 

Een van die softwareleveranciers zijn wij, homeDNA, met de module Bouwkwaliteit. De uitvraag was of wij tijdens het bouwproces  de gestelde kwaliteitseisen kunnen vastleggen, bewaken en opvolgen, waarbij informatie wordt bijgehouden en ter controle aangeleverd kan worden bij onder meer de kwaliteitsborger. Onze module Bouwkwaliteit blijkt hier uitermate geschikt voor.

HomeDNA volgt de ontwikkelingen rondom de wetgeving en de vereisten namelijk op de voet: we onderhouden contact met verschillende instanties en onze opdrachtgevers over wenselijke functionaliteiten en de benodigde gegevens. Ook hebben wij regelmatig overleg met partijen zoals Woningborg, SWK, de overheid en gecertificeerde borgers. Zo waren wij de eerste die een koppeling met Woningborg Toetsing en Toezicht hadden, die ervoor zorgt dat de controlemomenten automatisch in de module Bouwkwaliteit verschijnen en na uitvoering weer retour gaan.

Onderdeel van de module Bouwkwaliteit is de Bouwkwaliteit App, met checklijst- en meldingsfuncties. De checklijsten maak je éénmalig voor al je projecten aan en zijn per project aan te passen. Ze maken het mogelijk om kwaliteit en veiligheid gestructureerd te bewaken. Ook kun je met de app snel een melding maken van een veiligheids- of kwaliteitsissue. De melding kan nauwkeurig worden gelokaliseerd op de plattegrond die je in de app ziet. Daar kan ook een foto, omschrijving en categorie aan worden toegevoegd. Op het moment van afhandelen kan er worden aangetoond of de mate van kwaliteit behaald is. Zo heb je een totaaloverzicht van meldingen per project.

De module Bouwkwaliteit en bijbehorende app helpen je stapsgewijs en eenvoudig met het opstellen van een deel van het as-built dossier. Zo kun je tijdens de realisatiefase alle relevante documenten en informatie digitaal verzamelen. Waar nodig wordt dit ook automatisch, gedurende de bouw, toegevoegd aan het woningdossier van de eigenaren/kopers. Bij oplevering krijgt de koper een digitaal consumentendossier, waarin alles staat wat gekocht, afgesproken, gebouwd en opgeleverd is. De eigenaar heeft ook alle relevant documenten, zoals gebruiksaanwijzingen, handleidingen, garantietermijnen, en dergelijke bij de hand.

De rapportage van Bouwend Nederland met een overzicht van de beschikbare softwaretoepassingen en functionaliteiten van onder andere homeDNA vind je hier.

Voor meer informatie over de module Bouwkwaliteit van homeDNA kun je contact opnemen met de supportdesk op telefoonnummer 010-4506356 of via e-mailadres info@homedna.nl

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.