homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates VORM kiest voor online woningverkoop met homeDNA

VORM kiest voor online woningverkoop met homeDNA

15 juni 2020

Met homeDNA regel je al meer dan 10 jaar makkelijk en efficiënt alle bouwzaken online: van verkoop tot kopersbegeleiding en van bouwkwaliteit tot garantiefase. Online de verkoop regelen hoort daar alweer een aantal jaar bij en doe je gewoon met de module Verkoop. Zeker onder de huidige omstandigheden komt dit goed van pas. Wij vertellen je hoe deze online tooling werkt en hoe bouw- en ontwikkelbedrijf VORM dit inregelt.

Koperswerving
Met de module Verkoop regel je het hele verkooptraject, van geïnteresseerde tot koper. Je begint met het verzamelen van geïnteresseerden door het opstellen van een online belangstellingsformulier. Vervolgens kan hier (automatische) opvolging aan worden gegeven doordat het systeem de geïnteresseerde opneemt in de mailinglijst. Iedere nieuwsbrief die je maakt, kan zo in een keer aan een grote groep geïnteresseerden gestuurd worden. Of aan een selectie op basis van voorkeuren. Ook afmelden gaat geheel automatisch, zodat je altijd aan de AVG voldoet. Natuurlijk is het ook mogelijk geïnteresseerden individueel te benaderen, bijvoorbeeld via de mail of telefonisch.

In homeDNA kun je vervolgens per geïnteresseerde gespreksverslagen maken, die jouw collega’s -als ze de juiste rechten hebben- makkelijk in kunnen zien. Dit helpt om geïnteresseerden vast te houden en uiteindelijk naar een koper te converteren. Vanaf start verkoop van het project kun je werken met inschrijfformulieren, waarop potentiele kopers het bouwnummer van hun eerste, tweede en derde voorkeur kunnen aangeven.

Zo zet VORM online dienstverlening in
Bouw- en ontwikkelbedrijf VORM werkt al jaren met homeDNA. Ze gebruiken de online dienstverlening tijdens het gehele proces van geïnteresseerde tot aan koper. Bas Goudkuil, Verkoopmanager bij VORM benadrukt dat de klant, in welk stadium ook, altijd voorop wordt gesteld: “De klant is ons uitgangspunt, daar bouwen we voor. Binnen VORM zeggen we altijd: we bouwen niet slechts een huis met stenen, maar we bouwen een thuis voor onze kopers. Een plek waar de klant zich prettig voelt om te werken, wonen en herinneringen te maken.”

Zo ook bij nieuwbouwproject The New U in hartje Utrecht. Hier schrijft een potentiële koper zich in op de website als belangstellende. Vervolgens ontvangt deze een inlog voor het digitale woningdossier, waar meer informatie over het project staat. De potentiële koper wordt vanaf nu op de hoogte gehouden over van alles. Zoals een datum van de Pre-Sale of wanneer het project in verkoop gaat. Het inschrijfformulier wordt direct in het woningdossier ingevuld. Deze data komt ook automatisch in homeDNA terecht. Zo kun je de klantreis goed volgen en beïnvloeden. Als een potentiële koper uiteindelijk een koper wordt, kan zelfs het belangrijkste proces simpelweg online afgehandeld worden: het ondertekenen van de Koop- en Aannemingsovereenkomst gebeurt digitaal!

Digitaal ondertekenen 
De coronacrisis vraagt om creativiteit. Bij elkaar komen om documenten te ondertekenen is momenteel niet wenselijk. HomeDNA heeft daar een oplossing voor: het digitaal ondertekenen van documenten. Zo wordt het hele ondertekenproces gemakkelijk vanuit huis afgehandeld. Bovendien houdt dit de snelheid er goed in. Naast deze omstandigheden zijn er nog tal van redenen om de processen online te regelen. Denk aan kopers die momenteel in het buitenland woonachtig zijn en door deze werkwijze niet speciaal naar Nederland hoeven te reizen. Super klantvriendelijk!

Voor VORM is dit een uitkomst omdat – door hun brede dienstverlening – allerhande partijen verschillende soorten documenten moeten ondertekenen. Waaronder -als belangrijkste- de Koop- en Aannemingsovereenkomsten of de reserveringsovereenkomsten.

Managen van de onderteken-flow
De verschillende stappen tijdens het digitaal ondertekenen zijn onderdeel van de ‘onderteken-flow’. Zo begint het bij VORM met de makelaar die de overeenkomst in homeDNA uploadt en koppelt aan de koper. De vervolgstappen, waarbij je de flow langs de verschillende partijen per type document kunt instellen, verlopen geheel automatisch. Nadat de verschillende stappen zijn doorlopen en het document door alle partijen ondertekend is, krijgen alle deelnemers een bevestiging. Het ondertekende document is dan ook meteen terug te vinden in het woningdossier van homeDNA.

Tijdens de onderteken-flow kun je in homeDNA elke stap volgen. Zo weet je waar het document zich bevindt en kun je de status op ieder moment nauwlettend volgen. Ook kun je inzien wanneer én hoe laat het document door alle gepasseerde partijen ondertekend is. Handig, toch?

Rechtsgeldig
Voor het rechtsgeldig kunnen ondertekenen van documenten werkt homeDNA samen met Evidos, marktleider op het gebied van digitale identiteit en handtekening. Zij hanteren een veilige en gebruiksvriendelijke methode voor het ondertekenen van PDF-bestanden, die bovendien direct in het online woningdossier terecht komen. Je kunt losse documenten laten ondertekenen, zoals offertes en een meer-minderwerk tekening, maar natuurlijk ook de KAO. Dit is, zeker in deze tijd, een echte uitkomst voor zowel projectontwikkelaar als koper.

Cobouw
Dit artikel is ook gepubliceerd op Cobouw.nl

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.