homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Online verkoop- zo wordt een geinteresseerde jouw koper! homeDNA

Online verkoop: zo wordt een geïnteresseerde jouw koper!

08 april 2020

Met homeDNA regel je al meer dan 10 jaar makkelijk en efficiënt alle bouwzaken online: van verkoop tot kopersbegeleiding en van bouwkwaliteit tot garantiefase. Online de verkoop regelen hoort daar alweer een aantal jaar bij en doe je gewoon met de module Verkoop. Zeker onder de huidige omstandigheden komt dit goed van pas.

Daarom brengen wij deze manier van geïnteresseerden binden, zodat je ze makkelijker naar de kopersfase loodst, graag nog even onder de aandacht. Een bijkomend voordeel is dat je verkoopkosten kunt besparen door een vermindering van fysieke ontmoetingen, terwijl door de persoonlijke en snelle online benadering de tevredenheid alleen maar stijgt.

Koperstevredenheid voorop 
Als ontwikkelaar weet je dat de aankoop van een woning een belangrijk moment is in het leven van de koper. Je wil ze een ervaring bieden, een klantreis, met voldoende persoonlijk contact. Alle vragen die ze hebben over het aankoopproces, het meerwerk, et cetera kun je nu online beantwoorden. Met de module verkoop kun je rollen toewijzen, waardoor de verkoopmedewerker of bijvoorbeeld de makelaar contact kan opnemen met de koper over specifieke vragen. De uitkomst zie je als ontwikkelaar overzichtelijk in één systeem.

Koperswerving
Met de module Verkoop regel je het hele verkooptraject, van geïnteresseerde tot koper. Je begint met het verzamelen van geïnteresseerden door het opstellen van een online belangstellingsformulier.  Vervolgens kan hier (automatische) opvolging aan worden gegeven doordat het systeem de geïnteresseerde opneemt in de mailinglijst. Iedere nieuwsbrief die je maakt, kan zo in een keer aan een grote groep geïnteresseerden gestuurd worden. Of aan een selectie op basis van voorkeuren. Ook afmelden gaat geheel automatisch, zodat je altijd aan de AVG voldoet.

Natuurlijk is het ook mogelijk geïnteresseerden individueel te benaderen, bijvoorbeeld via de mail of telefonisch. In homeDNA kun je vervolgens per geïnteresseerde gespreksverslagen maken, die jouw collega’s -als ze de juiste rechten hebben- makkelijk in kunnen zien. Dit helpt om geïnteresseerden vast te houden en uiteindelijk naar een koper te converteren. Vanaf start verkoop van het project kun je werken met inschrijfformulieren, waarop potentiele kopers het bouwnummer van hun eerste, tweede en derde voorkeur kunnen aangeven.

Persoonlijk
Vanaf het moment dat iemand geïnteresseerd is kan hij een persoonlijke inlog krijgen. Hier worden zijn gegevens opgeslagen, zijn voorkeuren bijgehouden, vindt alle communicatie plaats, krijgt hij informatie over de woning(en), uitnodigingen voor start verkoop en voor informatieavonden, kan hij meerwerkopties inzien en nog zo veel meer. Alle communicatie met de ontwikkelaar, aannemer en makelaar loopt overzichtelijk via het online dossier, ook nadat de geïnteresseerde een koper is geworden.

Digitaal ondertekenen KAO
Voor het rechtsgeldig kunnen ondertekenen van documenten werkt homeDNA samen met Evidos, marktleider op het gebied van digitale identiteit en handtekening. Zij hanteren een veilige en gebruiksvriendelijke methode voor het ondertekenen van PDF-bestanden, die bovendien direct in het online woningdossier terecht komen. Je kunt losse documenten laten ondertekenen, zoals offertes en een meer-minderwerk tekening, maar natuurlijk ook de KAO. Dit is, zeker in deze tijd, een echte uitkomst voor zowel projectontwikkelaar als koper.

Realtime op de hoogte 
Dankzij de module Verkoop heb je als ontwikkelaar altijd het actuele overzicht; of het nou de stand van de verkoop is, belangrijke marketinginformatie, of inzicht in welke documenten wel en niet getekend zijn. Je hebt de gegevens van ‘iedere klant en ieder pand’ bij de hand.

Juist nu maken we de module Verkoop extra interessant, want om het online werken in deze tijd vooruit te helpen krijg je tijdelijk de eerste 3 maanden van ons! Neem dus gerust contact op voor een demo of een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Wij staan klaar op 010 450 6356 of mail naar info@homedna.nl

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.