homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Koppeling met planningspakket KYP homeDNA

Koppeling met planningspakket KYP

16 januari 2019

Enkele weken geleden is er een koppeling tussen homeDNA en het planningssysteem van KYP gecreëerd. Bouwbedrijven die hun bouwplanning organiseren met het systeem van KYP, en de kwaliteitscontroles met die van homeDNA, kunnen hier erg mee gebaat zijn. De taken en werkzaamheden kunnen gemakkelijker gecombineerd worden. Hoe gaat de koppeling in zijn werk en wat levert het de gebruikers op?

Wat doet KYP?

KYP biedt een planningspakket voor bouwbedrijven, gericht op de communicatie tussen alle betrokken partijen bij een project. De partijen hebben altijd en overal informatie over de stand van de planning online beschikbaar: wie, wat, wanneer en op welke locatie. In de planning kan er, gestructureerd per project of per persoon, worden weergegeven wat de taken zijn, voor één dag of voor een aankomende periode.

Wat kan de koppeling?

De koppeling tussen KYP en homeDNA maakt het mogelijk om acties in homeDNA te betrekken bij de planning in KYP. Het gaat om de acties voor het uitvoeren van een checklijst. In homeDNA worden keuringslijsten voor onder andere kwaliteit en veiligheid beschikbaar gesteld als checklijst. Er kan worden ingevoerd wanneer een keuringslijst moet worden afgenomen. Met behulp van de koppeling worden alle uit te voeren checklijsten in de planning in KYP opgenomen. Er wordt op de uitvoerdatum automatisch een taak aangemaakt, waardoor de actie in homeDNA wordt weergegeven in de planning. Met name voor uitvoerders of borgers is de koppeling handig in gebruik. De planning in KYP kan worden aangehouden voor alle taken, ook de taken in homeDNA. Het gebruik van homeDNA wordt hiermee ook geoptimaliseerd waarvoor het bedoeld is; de focus ligt op de inhoud van de keuringslijst.

Wat levert de koppeling op?

  • Minder miscommunicatie tussen taken en planning
  • Geen dubbele invoer
  • Eén heldere plek voor het bewaken van de planning

De checklijsten in homeDNA kunnen ingezet worden voor allerlei mogelijkheden. Je kunt de structuur, vragen en volgorde volledig zelf bepalen en daardoor alle lijsten van je organisatie vertalen naar een handige, digitale versie. Lijsten die je hebt aangekocht bij bijvoorbeeld Nieman Kwaliteitsborging zijn eveneens in homeDNA te gebruiken. Deze zijn direct te uploaden in het systeem. De functionaliteit van checklijsten wordt in homeDNA dan ook gebruikt door zowel nieuwbouwbedrijven, voor veiligheids- en borgingslijsten, als vastgoedonderhouders en renovatiebedrijven voor warme en koude opnames. Onder andere de bouwbedrijven Hemink en Hegeman hebben de koppeling al enthousiast in gebruik genomen.

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.