homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Ketenstandaard bouw en installatie homeDNA

Ketenstandaard Bouw en Installatie

11 juli 2016

HomeDNA is onlangs deelnemer geworden van het initiatief Ketenstandaard Bouw en Installatie. Ketenstandaard Bouw en Installatie heeft de afgelopen jaren de SALES Standaard geintroduceerd. De SALES standaard wordt inmiddels veelvuldig toegepast in de bouw. Ook neemt het gebruik in de installatiesector toe. SALES is hiermee dé berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector.

Ketenstandaard bouw: de SALES standaard

De SALES standaard is onafhankelijk van software. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënt en foutloos gegevens en berichten uitwisselen tussen diverse interne en externe computersystemen. Er zijn op dit moment standaarden voor offertes, prijslijsten, condities, productgegevens, orders, opdrachten, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen. De huidige berichtenstandaard maakt gebruik van de barcodes van GS1 Nederland en bevat onder meer de vertaling naar XML. XML (Extensible Markup Language) is ook buiten de bouw- en installatie een begrip: het is de standaard taal voor gegevensoverdracht tussen diverse systemen via internet.

Verregaande digitalisering is een belangrijk middel om partijen effectiever en efficiënter samen te laten werken. Voorwaarde voor een dergelijke samenwerking is wel dat systemen en gegevens goed op elkaar aansluiten. Deelname aan de ketenstandaard Bouw en Installatie zien wij als een goede manier om deze samenwerking te verwezenlijken.

Een aantal grote woningcorporaties en softwareleveranciers onderzoeken momenteel de mogelijkheid voor een uniforme gegevensuitwisseling. De bedoeling is dat homeDNA voor bijvoorbeeld het uitwisselen van reparatieverzoeken ook kan deelnemen. Zo kan de historie van woningen goed worden bijgehouden en wordt de administratieve druk op de verschillende partijen verminderd.

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.