homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Interview- De voordelen van onze samenwerking met Datarotonde

Interview: De voordelen van onze samenwerking met Datarotonde

16 april 2020

Wij zijn een strategische samenwerking aangegaan met ISRES, aanbieder van de Datarotonde! Hiermee geven we onze gezamelijke klanten in de bouwsector maximale grip op “end-to-end” ketenprocessen in de bouw. De kracht en jarenlange ervaring van onzer beide partijen vullen elkaar hierin perfect aan. Graag laten wij onze gebruikers nader kennis maken met ISRES, door middel van een kort vraaggesprek met commercieel manager Erma van Alebeek.

Nog even kort: Wat doet de Datarotonde precies? 
Datarotonde is het knooppunt voor integratie van informatiesystemen voor woningcorporaties en de vastgoedsector waar alle informatie samenkomt. Het onderscheidende is dat informatie die op de Datarotonde wordt ingevoerd, automatisch via de juiste ‘afslag’ wordt doorgeleid naar de volgende relevante persoon of organisatie in de keten. Het is een platform dat alle partijen binnen een bepaald proces van de vastgoedsector bij elkaar brengt.

Waarom is de samenwerking tussen homeDNA en ISRES zo belangrijk voor de klanten van beide platforms?  
Door de samenwerking van ISRES en homeDNA ontstaat er een integraal proces van informatievoorziening in de hele keten van vastgoedontwikkeling en bouw. Die integrale informatievoorziening ontstaat door onderlinge uitwisseling van data door de aangesloten partijen.

Laten we als voorbeeld een onderhoudsmelding nemen. Omdat er in homeDNA nu een koppeling met de Datarotonde is, worden onderhoudsberichten automatisch, digitaal en veilig in de juiste systemen afgeleverd van onderaannemers (wanneer zij ook zijn aangesloten). Terwijl deze melding verder het systeem van de onderaannemer ingaat, wordt door de Datarotonde de status ervan continu uitgewisseld met homeDNA. De winst hiervan zie je meteen terug in het efficiencyvoordeel; Immers heb je geen dubbele invoer meer.

Waarom kiezen jullie specifiek voor homeDNA? 
De klanten van homeDNA zijn veelal de regisseurs en bestaan uit de (ontwikkelende) aannemers van vastgoed en bouw. Zij hebben een spilfunctie in de keten: van hen wordt verwacht dat ze grip hebben op het gehele proces en het proces optimaliseren. Informatie is hierbij een cruciaal middel. Door de uitgebreide ervaring en kennis en het vakmanschap van homeDNA in klant- en kwaliteitsprocessen in de bouwsector kunnen zij als geen ander de nieuwe mogelijkheden die ontstaan optimaal benutten en inzetten.

Wat levert homeDNA klanten de connectie met ISRES op? 
Door het inzetten van de Datarotonde wordt de hele keten aangehaakt. De regievoerders, ofwel de klanten van homeDNA, krijgen een directe koppeling met zowel de co-makers, de onderaannemers en installateurs als met opdrachtgevers. Deze laatste groep zijn vaak complexbeheerders, zoals woningcorporaties.

Door de architectuur van de Datarotonde is er een enorme wendbaarheid, terwijl elke schakel in de keten op haar eigen wijze en in het eigen systeem kan werken. Ketenpartijen als leveranciers kunnen worden aangesloten of afgehaakt, processen kunnen wijzigingen. Elke ketenpartij kan op een uniforme manier werken terwijl zij onderdeel zijn van verschillende ketens.

Hoe ervaart ISRES de samenwerking met homeDNA? 
ISRES ervaart de samenwerking met homeDNA als erg plezierig. De samenwerking kenmerkt zich door vakmanschap, enthousiasme en persoonlijk contact!

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.