homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Het faciliteren van ketensamenwerking homeDNA

Het faciliteren van ketensamenwerking

14 april 2016

Ketensamenwerking: een belangrijk thema voor de meeste bouwbedrijven. Maar hoe geef je hier handen en voeten aan? In homeDNA proberen wij op verschillende manieren ketensamenwerking te faciliteren in diverse fasen van het bouwproces. Dit doen wij onder andere via de apps, zoals de BouwKwaliteit App, waarbij eigen vakmensen en eventueel ook onderaannemers gebruik kunnen maken van meldingen en checklijsten. Ook is er een speciale Leveranciers App, waarmee meldingen vanuit de organisatie kunnen worden uitgezet naar leveranciers. De module Service bevordert samenwerking met leveranciers in de garantiefase.

Ketenanalyse

Naast het faciliteren van de communicatie en uitwisseling van gegevens is ook het rapporteren van data belangrijk: meten is weten tenslotte. Door gegevens over doorlooptijden en de aard van de melding helder te inventariseren en te filteren wordt het mogelijk om gerichte vragen te stellen en zodoende concrete verbetering te realiseren. Filteren op stabulijst-item, leverancier en project maakt het mogelijk om “in te zoomen” op knelpunten en deze pro-actief aan te pakken.

Natuurlijk is er meer nodig dan een gebruiksvriendelijk systeem om structurele ketensamenwerking te realiseren. Het is van belang dat alle leveranciers en onderaannemers goed geïnformeerd en geïnstrueerd worden over het belang van een nieuwe manier van werken. Tenslotte valt of staat de implementatie van een nieuw systeem bij de betrokkenheid van de mensen die ermee gaan werken. Wanneer zij zicht hebben op de voordelen, worden zij ook betrokken partners in het hele proces.

Onlangs organiseerde ERA Contour een aantal bijeenkomsten voor de leveranciers om verdere uitleg te geven over het werken met de diverse onderdelen van homeDNA. Ook voor ons, ontwikkelaars van het systeem, zijn dit zeer leerzame momenten. De praktische feedback van gebruikers is voor ons zeer waardevol voor het verbeteren van het systeem. Zo zijn ook wij weer onderdeel van de keten die door evaluatie voortdurend geoptimaliseerd wordt.

Meer weten over hoe een integraal systeem ketensamenwerking faciliteert? Wij gaan graag met uw organisatie in gesprek!

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.