homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Goed voorbereid op private kwaliteitsborging homeDNA

Goed voorbereid op private kwaliteitsborging

26 oktober 2016

De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (ook wel bekend als private kwaliteitsborging of verbeterde kwaliteitsbewaking) is in de maak. Op 29 september jl. vond er een hoorzitting plaats in de Tweede Kamer waarbij verschillende partijen vanuit de sector hun visie gaven op het huidige wetsvoorstel. De diverse partijen steunen het voorstel, maar hebben wel specifieke wensen uitgesproken met betrekking tot aanpassing van het wetsvoorstel. In de week van 31 oktober wordt het wetsvoorstel plenair behandeld in de Tweede Kamer. Het laatste nieuws rondom de wet kunt u onder andere volgen via de website van de Stichting Instituut voor Bouwkwaliteit.

Apps: digitaal gereedschap en de kracht van een integraal systeem

Met ons scala van apps faciliteren wij kwaliteitsbewaking en communicatie tijdens bouw, oplevering en servicefase. De informatie vanuit de apps is direct in de webapplicatie beschikbaar. Onze BouwKwaliteit App biedt gebruiksvriendelijke checklijsten en inzichtelijke rapportages. Bij de ontwikkeling van onze modules en apps overleggen wij met onze gebruikers en stemmen wij een en ander af met Woningborg Toetsing en Toezicht. Zo bouwen onze gebruikers een solide dossier op dat aan de eisen van hun kwaliteitsborger voldoet. De instelling kan het dossier vervolgens benutten voor de beoordeling. Voor de eigen organisatie is het dossier ook te gebruiken als management-informatie en in de service- en garantiefase. Zo wordt het sturen op kwaliteit nog eenvoudiger. De apps worden, net als de webapplicatie, voortdurend actueel gehouden aan de hand van ervaringen in de praktijk en eventuele nieuwe regelgeving.

De Bouwkwaliteit App is op een aanzienlijk aantal projecten al ingezet, waaronder ook enkele projecten die onderdeel zijn van een pilot ten aanzien van private kwaliteitsborging.

Meer weten? Wij vertellen u er graag over tijdens een persoonlijk gesprek!

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.