homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Functies uitgelicht- digitaal opleveren homeDNA

Functies uitgelicht: digitaal opleveren

18 juli 2017

De Bouwkwaliteit App is op dit moment de meest multifunctionele app in ons aanbod. Met deze app is het mogelijk om kwaliteits- en veiligheidsmeldingen te maken, checklijsten in te vullen en tekeningen te raadplegen. Ook kan er via de app worden opgeleverd. Dit heeft als belangrijk voordeel dat alle gegevens direct gedocumenteerd worden en het proces-verbaal direct digitaal beschikbaar is.

Eerst de voorschouw met de Voorschouw App

Kopers hebben eerder al de voorschouw van hun woning kunnen verrichten met de Voorschouw App en de voortgang van de voorschouwpunten kunnen volgen in hun woningdossier. Wanneer deze punten verholpen zijn, kan de oplevering ingepland worden.

Digitaal opleveren

Digitaal opleveren met de Bouwkwaliteit App gaat als volgt in zijn werk:

  • De uitvoerder of een andere vertegenwoordiger van de organisatie selecteert een bouwnummer uit het project in de app. De vragen op het opleverformulier zijn bepaald aan de hand van het woningtype: er zijn formulieren toegespitst op koopwoningen, huurwoningen en renovatiewoningen. Persoonsgegevens van de klant en alle relevante informatie over het bouwnummer worden automatisch uit homeDNA gegenereerd. Het waarborgcertificaatnummer kan vooraf worden ingevuld, maar ook tijdens de oplevering nog worden toegevoegd.
  • In ieder opleverformulier is er een PDF-versie van de meterkastlijst van het bouwnummer beschikbaar. Ook kunnen de actuele meterstanden worden ingevoerd. Vervolgens kunnen de vragen van het opleverformulier doorlopen worden met de koper, huurder of de vertegenwoordiger van de organisatie aan wie de woning opgeleverd wordt. Wanneer een vraag als negatief moet worden beantwoord, kan er direct een melding worden toegevoegd als opleverpunt. Documenten en sleutels die verstrekt worden, kunnen gedocumenteerd worden in het opleverformulier.
  • Is alles correct ingevuld? Dan kunnen de betrokken personen het opleverformulier ondertekenen en afronden. Er wordt dan direct een proces verbaal van oplevering gegenereerd en de app dient te worden gesynchroniseerd met de webapplicatie. De datum, het proces verbaal van oplevering en de eventuele openstaande oplevermeldingen zijn vanaf dat moment ook geregistreerd. De koper heeft een afschrift in zijn of haar woningdossier.

Openstaande opleverpunten

De voortgang van eventuele opleverpunten is te volgen voor de koper in het woningdossier. Digitale registratie van de aard van de opleverpunten maakt het bovendien mogelijk om te evalueren en te sturen op verbetering. Zijn alle opleverpunten opgelost? Dan kan er een tweede handtekening worden geplaatst op het opleverformulier. Ook dit document wordt via synchronisatie direct opgeslagen in de webapplicatie.

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.