homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Functies uitgelicht de tijdlijn in het woningdossier homeDNA

Functies uitgelicht: de tijdlijn in het woningdossier

22 mei 2017

Het kopen van een nieuwbouwwoning is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Wat voor de ontwikkelende/bouwende organisatie voor de hand liggende tijdvakken zijn, wordt door veel kopers als ingewikkeld ervaren. Wat is een sluitingsdatum? Wanneer moet ik welke zaken aanleveren? Hoe lang duurt het dan nog voordat de woning waarschijnlijk opgeleverd wordt? Dit zijn allemaal vragen die bij kopers kunnen leven en voor onzekerheid kunnen zorgen.

Juist om kopers houvast te bieden, is het woningdossier verrijkt met een tijdlijn. De tijdlijn geeft het proces lineair en helder weer. De ervaring leert dat veel mensen visueel ingesteld zijn. De overzichtelijke weergave van het volledige proces geeft hen grip op het verloop. Bijkomend voordeel is dat er door deze heldere weergave ook vragen worden weggenomen. Zo kan de tijd met de adviseur of de kopersbegeleider effectief worden besteed en ontstaan er geen onduidelijkheden over sluitingsdata. Naast duidelijkheid biedt de tijdlijn ook veel beleving in de vorm van voorpret. Gedurende het proces komt de totstandkoming van de woning steeds dichterbij.

De tijdlijn kan per project handmatig worden ingesteld. Ieder item op de lijn wordt aangeduid met een icoon. Hieruit is af te leiden om wat voor soort gebeurtenis het gaat. De tijdlijn kan worden uitgevoerd in de steunkleur van het woningdossier, zodat deze past bij de stijl van het project.

De data voor de tijdlijn zijn bij de instellingen verdeeld in drie categorieën: data voor het hele project, bouwnummerspecifieke data en overige data. Hiermee kan op een eenvoudige manier een persoonlijke tijdlijn per project en zelfs per woningdossier worden opgezet. Met de overige categorieën kun je altijd extra eigen data toevoegen. Je kunt kiezen uit een kopersgesprek, een evenement, een betalingsmoment of een overige gebeurtenis.

Uiteindelijk is de tijdlijn ook een mooi document voor de koper, waarin de hele totstandkoming van de woning chronologisch wordt weergegeven.

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.