homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates Digitaal ondertekenen homeDNA

Digitaal ondertekenen

22 augustus 2016

De meeste nieuwbouwprojecten bieden een hoge mate aan keuzevrijheid. In veel projecten zijn er naast uitgebreide afbouwopties ook keuzes op gebied van ruwbouw, zoals bijvoorbeeld een uitbouw, dakterras of dakkapel. Steeds vaker zijn er behoorlijke bedragen gemoeid met het meer- en minderwerk en worden deze opties dan ook meegefinancierd bij de aankoop van de woning.

Volledig digitaal meer- en minderwerk bestellen

Met het online woningdossier in de module Kopersbegeleiding bestellen kopers in alle rust meer – en minderwerk in de webwinkel. Daarbij doorlopen kopers een zorgvuldig bestelproces. Het gehele bestelproces kan digitaal verlopen, al dan niet aangevuld met persoonlijke adviesgesprekken en showroombezoek. Alleen het plaatsen van de handtekening op de definitieve bestellijst zelf diende nog handmatig plaats te vinden. Nu is er echter ook een veilige en rechtsgeldige functie ingebouwd om het digitaal ondertekenen van de definitieve bestellijst mogelijk te maken.

Verificatie en afronding

Voor het rechtsgeldig kunnen ondertekenen van de opdrachtbevestiging werkt homeDNA samen met Evidos, marktleider op het gebied van digitale identiteit en handtekening. Zij hanteren een veilige en gebruiksvriendelijke methode voor het ondertekenen van PDF bestanden. Het bestelproces blijft verder ongewijzigd. Wanneer alle bestelregels definitief zijn, kan de kopersbegeleider met één druk op de knop het verzoek voor ondertekenen van de opdrachtbevestiging verzenden naar de koper.  De functie voor het toevoegen van producten of het veranderen van statussen is dan ook niet meer actief. De verificatie vindt onder andere plaats via de mobiele telefoon van de koper.

Op alle devices

Het digitaal ondertekenen kan zowel via desktop computer, dus pc en laptop, als via mobiele devices, zoals smartphone en tablet. Er wordt wel geadviseerd om klanten zoveel mogelijk gebruik te laten maken van de desktop, aangezien deze hiervoor het meest gebruiksvriendelijk is. Digitaal ondertekenen tijdens het bestelproces voor meer- en minderwerk zien wij als een belangrijke toevoeging aan de module Kopersbegeleiding. Overigens is deze functie optioneel: bedrijven die toch liever werken met de papieren handtekening, kunnen dit gewoon blijven doen.

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.