homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates De middag van… Sjoerd

De middag van… Sjoerd

31 oktober 2019

Afgelopen maandag vertelde lead developer Sjoerd hoe zijn ochtend verliep. Hier lees je het vervolg van zijn dag!

12:10 Project kan niet worden geladen
Via de helpdesk komt een ‘high priority’ bug binnen. Een gebruiker geeft aan dat hij niet kan inloggen in zijn BouwKwaliteit app account. Het lijkt te komen door een specifiek project. De iPad wordt aangesloten op de computer, zodat we kunnen kijken wat voor foutmelding er ‘onder water’ wordt gegeven. Na wat speurwerk blijkt het fout te gaan bij klanten waarbij de voornaam begint met een multi-byte karakter; in dit geval een klant wiens voornaam begint met een Ö. Na het achterliggende probleem te hebben opgelost en getest voer ik een zogenoemde ‘hotfix’ uit. Dit is een mini update aan het systeem dat alleen de bug oplost.

12:50 Lunch
Zoals mijn collega Ruben terecht schreef in zijn ‘dag van’ begint de lunch strak om half een! Behalve als er een bug gemeld is en dat is vandaag dus het geval voor mij… Dan maar snel even een boterham naar binnenwerken nadat de situatie is verholpen.

13:00 Meer tickets
Na de lunch bespreken we eerst de bug en de geïmplementeerde oplossing. Het is belangrijk dat iedereen van het technische team weet wat er is gebeurd, zodat we herhaling voorkomen. En mocht het tóch nog een keer voorkomen, dan weten we allemaal hoe het op te lossen is!

Vervolgens is het tijd om een ticket op te pakken. In dit geval ga ik aan de slag met de ontwikkeling van het nieuwe woningdossier: Het portaal voor kopers van een nieuwbouw-woning. We zijn bezig deze applicatie volledig nieuw op te zetten met de nieuwste technieken en mogelijkheden én een ander ontwerp.

16:00 Koppelingen
In de loop van de middag is er een aantal mails binnengekomen van klanten en partners. Vandaag onder andere een vraag van VIOS, over de koppeling met hun trappen configurator. Ook is er een mail binnengekomen van Era Contour, over de integratie met Autodesk / BIM360.

17:15 exit()
Ik doe een laatste rondje door het ticketsysteem en de email: Geen nieuwe bugs gemeld! Na een productieve middag sluit ik de computer af en is het tijd om naar huis te gaan.

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.