homeDNA is onderdeel van ECI Software Solutions
Sluiten
Nieuws en updates De klantreis tijdens kopersbegeleiding homeDNA

De klantreis tijdens kopersbegeleiding

25 februari 2016

Vorige keer hebben wij laten zien dat de klantreis met betrekking tot het kopen van een woning uit allerlei kleine stappen bestaat. Potentiële klanten maken zelf bewuste keuzes op basis van aangeboden informatie op cruciale momenten. Het besluit tot de aankoop van een woning is geen eindpunt, maar het begin van een intensieve relatie tussen aannemer en koper. Graag illustreren wij dit aan de hand van een nieuwe klantreis tijdens kopersbegeleiding; de klantreis van Jacinta.
Jacinta’s kinderen zijn al enige jaren het huis uit. Naast haar parttime baan probeert Jacinta ook zoveel mogelijk tijd met haar kleinkinderen door te brengen. Daarom heeft ze de stap gezet om een appartement bij haar familie in de buurt te kopen.

Meer- en minderwerk

Jacinta’s nieuwe appartement biedt keuze uit verschillende afbouwpakketten. Zowel voor de keuken, het sanitair als voor de afwerking van de wanden heeft zij de keuze uit diverse opties. Ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Bij de aankoopbeslissing heeft Jacinta toegang gekregen tot het online woningdossier. Hier staan alle keuzes en afbouwpakketten helder in toegelicht, en ziet zij direct de financiële consequenties van bepaalde keuzes. Hoewel Jacinta behoorlijk thuis is op het internet, vindt ze het toch niet prettig om alles online uit te zoeken. Gelukkig hoeft dat ook niet. De afdeling kopersbegeleiding plant met alle kopers een persoonlijk verkoopgesprek in het informatiecentrum van de nieuwe wijk. Hier staan ook stalen van alle materialen waaruit Jacinta kan kiezen. De keuken mag Jacinta gaan uitzoeken in de showroom van de leverancier. Omdat Jacinta gek is op koken, kiest ze voor een wat groter fornuis. Dit vraagt om wat aanpassingen aan de standaard keuken. De verkoper spreekt met haar af de aangepaste keukentekeningen af te stemmen met de kopersbegeleider. Twee dagen na haar bezoek aan de showroom staan de tekeningen in haar online woningdossier. De keukenleverancier heeft contact gezocht met Jacinta’s kopersbegeleider. De kopersbegeleider heeft Jacinta een maatwerkofferte gestuurd waarin de gewenste aanpassingen aan de keuken zijn verwerkt. Jacinta heeft hier nog wel een vraag over de plaats van de stopcontacten en neemt nog even telefonisch contact op met haar kopersbegeleider. Doordat de kopersbegeleider snel kan zoeken op naam, heeft zij binnen een mum van tijd de tekeningen in beeld en kan zij nog snel deze aanpassing verwerken, in samenspraak met de keukenleverancier. Na definitief akkoord van Jacinta is het gehele meer- en minderwerk geregeld, ruim voor de sluitingsdatum.

Voorpret en contact

Tussendoor ontvangt Jacinta via het woningdossier uitnodigingen voor kijkdagen op de bouwplaats en blijft zij via Facebook en het woningdossier op de hoogte van de voortgang. Ook gaat ze met het moodboard aan de slag om de inrichting van haar appartement te kiezen en heeft ze via het forum contact met toekomstige medebewoners. Daarnaast neemt Jacinta ook deel aan het klantenpanel, waarin ze via enquêtes met de omwonenden meedenkt over het plein aan de voorkant van het appartementencomplex.

In de periode dat de woning wordt gebouwd, onderhoudt Jacinta op een prettige manier contact met de kopersbegeleider. Het financiële plaatje van haar keuzes is altijd inzichtelijk en transparant. Volgende keer nemen wij je graag mee op de klantreis bij voorschouw en oplevering van de woning.

 

Contact

ECI | HomeDNA
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Telefoon: 0318-548648
E-mail: info@homedna.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.